Direktor Fredi Meka izvršio samoubistvo

Izvor: Blic, 22.Apr.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Fredi Meka izvršio samoubistvo

Dejvid Kelerman, vršilac dužnosti finansijskog direktora giganta za hipoteke, američke kompanije "Fredi Mek", pronađen je mrtav, a policija je saopštila da je u pitanju najverovatnije samoubistvo, preneo je BBC.

Policija okruga Perfeks, koja je došla na poziv Kelermanove žene, saopštila je da nema sumnjivih naznaka u njegovoj smrti.

Kelerman (41), čije je obešeno telo pronađeno u podrumu njegove kuće u Restonu, radio je za "Fredi Mek" 16 godina i postao finansijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << direktor u septembru. Njegov posao uključivao je odgovornost za finansijske kontrole, izveštaje i poreze kompanije. Takođe je nadgledao godišnji budžet i procese finansijskog planiranja. Izvršni direktor kompanije Džon Koskinen izjavio je da je njegova smrt "strašna, lična tragedija".

"Dejvid se družio sa mnogima u Fredi Meku i žalimo zbog njegove smrti", rekao je Koskinen.

Kelermanovo samoubistvo je poslednji udarac za "Fredi Mek", nakon što je izvršni direktor Dejvid Mofet prošlog meseca dao ostavku, nakon svega šest meseci koliko je radio za kompaniju.

"Fredi Mek" i sestrinska kompanija "Fani Me" osiguravaju više od polovine svih hipoteka u Sjedinjenim Američkim Državama.

U martu je "Fredi Mek" objavio gubitak od 50,1 milijarde dolara u 2008. godini i uprava je saopštila da će zatražiti od Vlade SAD još 31 milijardu pomoći. Kompanija je prošle godine primila od vlade 13,8 milijardi dolara pomoći.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktor Fredi Meka pronađen mrtav

Izvor: RTS, 22.Apr.2009

Dejvid Kelerman, finansijski direktor hipotekarno-finansijske kompanije Fredi Mek pronađen je mrtav u svom domu. Smatra se da je izvršio samoubistvo. Kompanija je izgubila ogromne sume novca doprinevši američkoj a zatim i globalnoj ekonomskoj krizi. Rukovodioci bili pod istragom državnih organa....

Nastavak na RTS...

Ubio se direktor hipotekarne banke

Izvor: Mondo, 23.Apr.2009, 08:40

Finansijski direktor hipotekarno-finansijske kompanije 'Fredi Mek' Dejvid Kelerman nađen je mrtav u svom domu u predgrađu Vašingtona u sredu.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.