FALI IM PRAVI ČOVEK! Vašington ne može da nađe osobu koja može da pregovara sa Moskvom o naoružanju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2020, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FALI IM PRAVI ČOVEK! Vašington ne može da nađe osobu koja može da pregovara sa Moskvom o naoružanju!

Kako se navodi, administracija traži kandidata na tu funkciju još od prošle godine.

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa pokušava da nađe čoveka koji bi predstavljao interese Vašingtona u pregovorima sa Rusijom po pitanju sporazuma o kontroli naoružanja ali za sada niko ne želi da preuzme tu funkciju, saznaje list "Politiko".

Spominjali su se Ričard Bert, koji je pregovarao prilikom potpisivanja Sporazuma o smanjenju nuklearnog naoružanja, Maršal >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bilingsli iz Ministarstva finansija, kao i Stiven Hedli, nekadašnji savetnik za nacionalnu bezbednost, međutim niko od njih nije izrazio želju da preuzme tu funkciju.

Podsetimo, prethodno je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Robert O`Brajan izjavio da su SAD zainteresovane da sa Rusijom uskoro pokrenu pregovore o kontroli naoružanja.

- Mi moramo da se suprotstavimo Rusima, ali isto tako moramo da pokrenemo i pregovore o kontroli naoružanja, kao i po pitanju nuklearnog oružja. To je važno pitanje za ceo svet, a ne samo za Ameriku i Rusiju - naglasio je tada on.

Ruski mediji takođe navode i da je predsednik Rusije Vladimir Putin u više navrata govorio da je njegova zemlja spremna na dijalog sa SAD po pitanju strateške bezbednosti, budući da se čovečanstvo "ponovo našlo u opasnoj fazi".
Pogledaj vesti o: Vašington,   Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.