Džordž Kluni uhapšen pred ambasadom Sudana

Izvor: NaDlanu.com, 16.Mar.2012, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džordž Kluni uhapšen pred ambasadom Sudana

VAŠINGTON, 16. marta 2012. (Beta-AP) - Američki glumac i aktivista za ljudska prava Džordž Kluni i njegov otac Nik uhapšeni su u protestima ispred ambasade Sudana u Vašingtonu.

VAŠINGTON, 16. marta 2012. (Beta-AP) - Američki glumac i aktivista za ljudska prava Džordž Kluni i njegov otac Nik uhapšeni su u protestima ispred ambasade Sudana >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << u Vašingtonu.Demonstranti optužuju predsednika Sudana Omara Al-Bašira za izazivanje humanitarne krize i sprečavanje da se pomoć u hrani dopremi u Južni Sudan preko granice u planinama Nuba.Kluni, njegov otac Nik, predstavnik demokrata države Virdžinije Džim Moran i vodja aktivista za ljudska prava Ben Dželos uhapšeni su pošto su tri puta upozoreni da ne prelaze policijsku traku ispred ambasade. Stavljene su im lisice, a potom su smesteni u kamionet američke tajne službe.Kluni je nedavno izrazio nadu da će privući veću pažnju javnosti za taj problem i upozorio da će, ako ništa ne bude preduzeto u roku od tri do četiri meseca, u Južnom Sudanu izbiti prava humanitarna kriza.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.