Izvor: RTS, 23.Sep.2020, 20:37

Džon Jovanović za RTS: Ovo je prilika koja se dešava jednom u životu

Direktor kancelarije DFC-a u Beogradu Džon Jovanović, za koga kažu da je glavni čovek predsednika SAD Donalda Trampa za Balkan, kaže za RTS da će mu više od srpskog porekla u realizaciji projekata u regionu pomoći iskustvo u poslovanju.
Poznavanje jezika i kulture za prvog čoveka regionalne kancelarije DFC-a u Beogradu, koja je otvorena juče, biće od velike pomoći, ali i njegovo iskustvo u radu sa finansijama.

"Kolege iz šest >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << različitih američkih agencija koji su bili u delegaciji iz Vašingtona oduševljeni su svojom prvom posetom Beogradu i prilikama i potencijalom ovog regiona kako u ekonomskom tako i u društvenom smislu, i ja delim njihovo mišljenje", rekao je za RTS Džon Jovanović, Amerikanac srpskog porekla.
Iznenađen je sa koliko spremnosti su ljudi čekali na povratak američke privrede i dolazak američkih investicija.
"Narodi ovog regiona dele zajedničke vrednosti i mi bismo želeli da te vrednosti gradimo kroz poslovne ali i društvene projekte, pogotovo žensko preduzetništvo. Mnogi su se javili i rekli da je to sjajna prilika za Srbiju i region", istakao je Jovanović.
"Za nas je najbitnije da pronađemo priliku i da već u prva tri meseca uradimo nekoliko projekata, a za početak ćemo se priključiti projektima koji su već u toku poput auto-puta 'Mir'", rekao je Jovanović.
DFC raspolaže sa 60 milijardi dolara, a u ovom regionu vide, prema rečima Jovanovića, ogroman potencijal i veruje da će biti velikih ulaganja.
Džon Jovanović veruje da je ovo početak nove ere u odnosima SAD i Srbije, a mera uspeha rada kancelarije DFC-a meriće se otvaranjem novih radnih mesta.
Podrška supruge i porodice nije izostala, a kako kaže Jovanović, majka mu je presrećna. 
"Svi su me podržali jer je ovo izuzetna prilika koja se jednom dešava u regionu i svakako u mom životu", rekao je za RTS Džon Jovanović.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"MAJKA MI JE PRESREĆNA" Džon Jovanović: Ovo je prilika koja se dešava jednom, a prve korake DFC u Srbiji već smo precizirali

Izvor: Blic, 24.Sep.2020, 09:19

Direktor kancelarije DFC-a u Beogradu Džon Jovanović, za koga kažu da je glavni čovek predsednika SAD Donalda Trampa za Balkan, rekao je za RTS da će mu više od srpskog porekla u realizaciji projekata u regionu pomoći iskustvo u poslovanju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.