Džatras: SAD žele unitarnu BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2011, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džatras: SAD žele unitarnu BiH

BANJALUKA -

Direktor Američkog saveta za Kosovo Džejms Džatras ocenio je da Sjedinjene Države žele unitarnu BiH kojom će vladati Bošnjaci, a da Republika Srpska i njene vlasti od Vašingtona nikada neće dobiti iskrenu politiku ili eventualnu podršku u nekim stavovima.

Džatras je rekao da ni evropski zvaničnici nisu baš preterano naklonjeni Srpskoj i srpskom narodu, uprkos obećanjima zvaničnog Brisela da će u narednom periodu razmotriti primedbe Banjaluke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na rad pravosudnih organa BiH.

On smatra da je prerano reći da je dogovor Banjaluke i Brisela o dijalogu o reformi pravosuđa u BiH veliki uspeh za Srpsku, te napomenuo da će šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton sigurno razmotriti stavove visokog predstavnika u BiH Valentina Incka.

"Ipak, veće su šanse da će se ona složiti s Inckom nego da će stati na stranu Srpske. Videćemo šta će biti", rekao je Džatras za "Fokus".

Prema njegovim rečima, zapadne sile smatraju Srpsku kompromisom koji je bio potreban 1995. godine, a koji bi vremenom trebalo da nestane.

''One nikad nisu, niti će posmatrati integritet Srpske kao poželjnu trajnu karakteristiku političke scene BiH'', naglasio je ovaj politički analitičar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sjedinjene države žele unitarnu zemlju

Izvor: Cafe.ba, 17.Maj.2011

Direktor Američkog savjeta za Kosovo Džejms Džatras ocijenio je da Sjedinjene Države žele unitarnu BiH kojom će vladati Bošnjaci, a da Republika Srpska i njene vlasti od Vašingtona nikada neće dobiti iskrenu politiku ili eventualnu podršku u nekim stavovima.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.