Džabarov: Rusija mora oštro odgovoriti na američke sankcije

Izvor: Vostok.rs, 03.Mar.2021, 09:01

Džabarov: Rusija mora oštro odgovoriti na američke sankcije

Rusija mora oštro odgovoriti na američke sankcije zbog slučaja Alekseja Navaljnog, a Vašington je prešao sve mere dozvoljenog, rekao je prvi zamenik šefa Međunarodnog komiteta Saveta federacije general FSB-a Vladimir Džabarov za RIA Novosti. "Rusija mora oštro odgovoriti na američke sankcije. Vašington je prešao sve granice dozvoljenog. Stiče se utisak da ih nije briga šta je izgovor, samo da bi uveli sankcije", rekao je Džabarov. "Za šta da kazni FSB? Ne postoji sudska odluka ili istraga. Nakon drugog dana odlaska za Nemačku, Navaljni je već šetao bolničkim hodnicima, a nedelju dana kasnije već je šetao Berlinom. I istovremeno, kažu nam da je navodno otrovan Novičokom", rekao je Džabarov. Takođe je izrazio zbunjenost činjenicom da se optužbe protiv Rusije odnose na proizvodnju hemijskog oružja. „Rusija je, za razliku od Sjedinjenih Država, uništila zalihe hemijskog oružja, što je potvrdio i OZHO“, rekao je on. Pored toga, nije jasno šta Amerikanci podrazumevaju pod „biološkim oružjem“, dodao je on.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Balbek: Navaljnog smo poslali iza gvozdene zavese jer on tamo pripada

Izvor: Vostok.rs, 03.Mar.2021

Deputat Državne dume Ruslan Balbek, komentarišući uvođenje antiruskih sankcija od strane EU i Sjedinjenih Država zbog hapšenja Alekseja Navaljnog, rekao je da je takva odluka doneta da se podigne stepen političke histerije. "Sankcije koje su SAD i EU uvele u vezi sa Aleksejem Navaljnim nisu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.