Duboko sam uznemiren...

Izvor: B92, 20.Okt.2018, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Duboko sam uznemiren..."

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš je "duboko uznemiren" potvrdom Rijada da je saudijski novinar Džamal Kašogi mrtav, rekao je portparol UN.

Gutereš je pozvao na "brzu, temeljnu, transparentnu" istragu okolnosti Kašogijeve smrti i zatražio utvrđivanje odgovornosti onih koji su u to umešani, prenosi Rojters.

Saudijski novinar i dopisnik Vašington posta Džamal Kašogi ubijen je u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu u tuči sa ljudima koje je tamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sreo, saopštila je Saudijska Arabija na osnovu preliminarnih rezultata istrage, a prenose saudijski mediji.

"Istraga je još u toku i uhapšeno je 18 Saudijaca do sada", navodi se u saopštenju saudijskog tužioca i dodaje da su savetnik Kraljevskog suda Saud el Katani i zamenik direktora obaveštajne službe Ahmed Asiri smenjeni, prenosi Rojters.

Kašogi je nestao 2. oktobra, a poslednji put je viđen kako ulazi u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Španija "zaprepašćena" zbog smrtii Kašogija

Izvor: B92, 20.Okt.2018

Španska vlada saopštila je da je "zaprepašćena" informacijom iz Rijada u vezi sa smrću saudijskog novinara Džamala Kašogija u saudijskom konzulatu u Istanbulu..."Španska vlada je zaprepašćena prvim izveštajima saudijskog tužioca o smrti novinara Džamala Kašogija u konzulatu u Istanbulu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.