Državni tužioci spremaju tužbu protiv Trampa

Izvor: Press, 12.Jun.2017, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državni tužioci spremaju tužbu protiv Trampa

Državni tužioci američke države Merilend i distrikta Kolumbija nameravaju da podnesu tužbu protiv predsednika SAD Donalda Trampa jer je prekršio ovlašćenja.
foto:b92.net
Kako piše "Vašington post" Tramp je "prekršio antikorupcijske ustavne odredbe primivši milione od stranih vlada od kako se preselio u Belu kuću". Tužba >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << se bazira na "činjenici da je Tramp odlučio da zadrži vlasništvo nad svojom kompanijom kada je postao predsednik", objavljeno je na sajtu tog lista, prenela je agencija Tas s.
Ako savezni sudija dozvoli pokretanje postupka, generalni tužioci Karl Rejsin i Brajan Froš prvo će zahtevati da se otkrije Trampova poreska prijava kako bi se utvrdio obim stranih transakcija u okviru njegovog biznisa. 

"Ta borba će najverovatnije završiti pred Vrhovnim sudom", smatraju tužioci.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.