Državni sekretari SAD i Saudijske Arabije razgovarali o zajedničkim izazovima

Izvor: Beta, 06.Feb.2021, 19:52

Državni sekretari SAD i Saudijske Arabije razgovarali o zajedničkim izazovima

Američki državni sekretar Entoni Blinken i njegov saudijski kolega Fajsal ben Farhan razgovarali su o "zajedničkim izazovima", prenela je danas saudijska državna agencija SPA.SPA navodi da je Farhan čestitao Blinkenu na postavljenju i rekao da Rijad želi da blisko saradjuje s Vašingtonom u suočavanju sa izazovima, kao i u obezbedjivanju "sigurnosti i stabilnosti u regionu".Tema razgovora su bile i "istorijske i strateške veze" dve zemlje, piše agencija.Nije navedeno kada je došlo do telefonskog razgovora šefova diplomatija, ali je o njemu javljeno nakon što je američki predsednik Džo Bajden objavio podršku "diplomatskim naporima" u Jemenu, gde Saudijska Arabija i njeni saveznici od 2015. intervenišu protiv šiitskih pobunjenika.Bajden je u svom prvom obraćanju na temu spoljne politike najavio i obustavu "podrške" i "prodaje oružja" toj koaliciji.On je imenovao iskusnog diplomatu Timotija Lenderkinga za specijalnog američkog izaslanika za Jemen.Nakon te objave, vlasti u Rijadu su izrazile podršku "globalnom političkom rešenju jemenske krize".
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

SAD se povlače iz sporazuma koje ograničavaju traženje azila

Izvor: Beta, 07.Feb.2021, 10:23

Američka administracija donela je odluku o povlačenju iz sporazuma sa tri države Centralne Amerike kojima je migrantima ograničena mogućnost da traže azil u SAD.Američki državni sekretar Entoni Blinken je rekao da su SAD obavestile El Salvador, Gvatemalu i Honduras da je započet formalni proces...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.