Drama u SAD: Nuklearno oružje pronađeno u garaži; Izbila opšta panika FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 05.Feb.2024, 11:20

Drama u SAD: Nuklearno oružje pronađeno u garaži; Izbila opšta panika FOTO/VIDEO

Neaktivna i zarđala raketa koja je nekada mogla da nosi nuklearnu bojevu glavu pronađena je u pretrpanoj garaži vlasnika u Vašingtonu koji je nedavno preminuo.

Otkriće vojne rakete izazvalo je hitnu posetu prošlog četvrtka lokalne policijske jedinice za bombe, koja je brzo utvrdila da su ostaci projektila inertni i da ne predstavljaju opasnost po okolinu.

Komšija pokojnog vlasnika kuće rekao je policajcima da je pokojni muškarac prvobitno kupio zastarelu opremu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na rasprodaji imanja, saopštila je policija Belvjua.

Policija je upozorena na raketu kada ih je Nacionalni muzej američkog vazduhoplovstva u Ohaju kontaktirao prošle srede nakon što je komšija ponudio da je donira, rekli su policajci.

Policijski zvaničnici su utvrdili da je komad metala "Douglas AIR-2 Genie" nevođene rakete vazduh-vazduh koja može da nosi bojevu glavu V25 od 1,5 kilotona i koja datira iz vremena Hladnog rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.