Drama na letu u SAD; Dao je stjuardesi poruku: Ima nekoliko kilograma eksploziva

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 09:39

Drama na letu u SAD; Dao je stjuardesi poruku: Ima nekoliko kilograma eksploziva

Putnik na letu "Aljaska erlajnza" iz Atlante u američkoj državi Džordžiji za Sijetl u američkoj državi Vašington optužen je za pretnju bombom.

Zbog njegove pretnje piloti su prizemljili avion u Spokenu u Vašingtonu, objavio je "Sijetl tajms".

Kako prenosi taj list, u dokumentima podnetim američkom Okružnom sudu navodi se da se Brendon Skot (38) suočava sa optužbom za lažne informacije i prevare.

Skot je rekao istražiteljima da je uputio lažnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pretnju nadajuci se da ce biti uhapšen jer su ga članovi moćnog kartela čekali u Sijetlu da ga ubiju.

Nakon što je avion poleteo u sredu popodne, Skot je stjuardesi dao poruku u kojoj je pisalo da ima "nekoliko kilograma" domaćeg eksploziva u ručnom prtljagu i detonator, navodi se u sudskim dokumentima.

Skot je u poruci zahtevao da se avion preusmeri na "bilo koji drugi aerodrom" i pretio da ce pobiti sve u avionu ukoliko sleti u Sijetl, preneo je AP.

U poruci je takodje stjuardesi naloženo da upozori pilota i kontrolore letenja, ali da to ne otkriva drugima u avionu, navodi se u dokumentima.

U poruci je naveo da ce se predati "mirno" po dolasku na preusmereno odredište, prema sudskom podnesku.

Po dolasku u Spoken, Skot je priveden, ali tokom pretresa nije pronadjen eksploziv, navodi se u sudskim dokumentima.

Skot se nalazi u zatvoru i preti mu do pet godina zatvora i moguca novčana kazna od 250.000 dolara ukoliko bude osudjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putnik optužen da je tokom leta prijetio bombom

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jul.2023

VAŠINGTON - Putnik na letu "Aljaska erlajnza" iz Atlante u američkoj državi Džordžiji za Sijetl u američkoj državi Vašington optužen je za prijetnju bombom zbog koje su piloti prizemljili avion u Spokenu u Vašingtonu, objavio je "Sijetl tajms".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.