Đurić organizovao prijem u čast Marine  Abramović i 140 godina diplomatskih odnosa Beograda i Vašingtona (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2021, 19:05

Đurić organizovao prijem u čast Marine Abramović i 140 godina diplomatskih odnosa Beograda i Vašingtona (VIDEO)

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić sinoć je u Njujorku organizovao prijem u čast Marine Abramović i velikog jubileja 140 godina diplomatskih odnosa dveju zemalja.

Prijemu su prisustvovali brojni zvaničnici američke administracije na čelu sa savetnikom ambasadora SAD u UN Elizabet Milard koja je podsećajući na znamenite Srbe poput Nikole Tesle, Dejvida Vujića, poručila da se uvek kada Srbi i Amerikanci zajedno rade, kreiraju, stvaraju i igraju dešavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << velike stvari.

Na skupu na kojem je Đurić kao specijalni izaslanik presednika Srbije uručio zlatnu medalju jednoj od najznačajnijih umetnica današnjice, pročitano je pismo predsednika Srbije u kojem je u svoje i ime srpskog naroda izrazio najdublje poštovanje za rad Marine Abramović.

Srbija Vas čeka otvorenog srca, čekamo vaše nove performanse i nove uspehe, poručio je predsednik Aleksandar Vučić i podsetio da je izložba Čistač koju je videlo više od 60.000 ljudi bila primer saradnje države i umetnika, a koja između ostalog pokazuje i potvrđuje novu politku države prema kulturi.

Ambasador Đurić izrazio je zadovoljstvo zbog skupa koji slavi i kreativnost i hrabrost i naglasio da veruje da su upravo te dve važne osobine samo neke od mnogih koje spajaju sprski i američki narod.

"Uveren sam da ćemo svi zajedno dostići velike stvari u godinama koje su pred nama", rekao je Đurić i naglasio da svi zajedno možemo da srušimo zidove da bi napravili društvo i odnose koje zaslužujemo.

Skupu u Hadson Jardsu, novom, modernom, prestižnom delu Menhetna, prisustvovali su i vladika istočno-američki

Irinej, profesorka sa Univerziteta Kolumbija Gordana Vunjak Novaković, zvaničnici grada Njujorka, a za njih je ambasador priredio gala večeru u čast Marine Abramović, kojoj je prisustvovala i Milard.

Tokom dana na Tajms skveru, na jednom od dva najvećih bilborda, a koje je zakupila ambasada, emitovan je promotivni video spot koji oslikava veze Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, kreiran povodom velikog jubileja 140 godina diplomatskih odnosa.

View this post on Instagram

A post shared by Марко Ђурић (@markodjuric.srb)
Pogledaj vesti o: Vašington,   Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.