Đorđević novi selektor

Izvor: RTS, 27.Nov.2013, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević novi selektor

Proslavljeni srpski košarkaš Aleksandar Đorđević preuzma vođenje reprezentacije Srbije. Lejkersi poklekli pred naletom Vašingtona i prekinuli niz uzastopnih pobeda. Preminuo Slobodan Karalić nekadašnji golman Borca iz Banjaluke koji je 1988. godine osvojila Kup Jugoslavije, pobedom nad Crvenom zvezdom u finalu posle penala. Slavlje Ajaksa zbog pobede nad Barselonom pokvarila tragedija nastradalog navijača.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete pratiti i na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << našim Fejsbuk i Tviter stranicama.  

08.10 - Proslavljeni srpski košarkaš Aleksandar Đorđević navodno je pristao da preuzme vođenje reprezentacije Srbije, prenosi „Sportski žurnal". Pored Đorđevića kandidati za naslednika Dušana Ivkovića na klupi 'orlova' bili su i Saša Obradović i Igor Kokoškov, a pominjao se i Aleksandar Kesar. „Žurnal" ističe da se potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga prethodnih dana sastao sa Đorđevićem u želji da otkrije njegovu zainteresovanost za rad u državnog tima i od njega je dobio potvrdan odgovor. Srbija je tako praktično dobila selektora, ali su nas iskustva u ovoj zemlji, ipak, naučila da nijedan posao nije gotov dok ugovor nije potpisan. Za sada Bodiroga i Đorđević nisu pričali o finansijskim detaljima ugovora, ali je sigurno da Ivkovićev naslednik neće raditi volonterski, kakav je slučaj bo sa njim.

08.00 - Protekle noći odigrane su četiri utakmice u NBA ligi, a pobede su ostvarili Golden Stejt, Bruklin, Vašington i Orlando.U meču večeri Vašington je savladao Los Anđeles Lejkerse 116:111 i naneo im poraz posle tri dobijena meča. Bruklin je trijumfom sa 101:100 nad Toronton prekinuo niz od pet poraza, Golden Stejt je takođe sa košem razlike 102:101 slavio protiv Nju Orleans, a Orlando je bio ubedljiv nad Atlantom 109:92.

00.00 - Nekadašnji golman fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke Slobodan Karalić preminuo je u 57. godini posle duge i teške bolesti, prenela je Radio-televizija Republike Srpske. Karalić je bio član generacije Borca koja je 1988. godine osvojila Kup Jugoslavije, pobedom nad Crvenom zvezdom u finalu posle penala. On je na toj utakmici odbranio penal Draganu Stojkoviću Piksiju. Karalić je u karijeri još bio član Crvene zvezde i grčkog Etnikosa iz Pireja. Posle završetka igračke karijere 1991. godine, Karalić je radio kao trener u Etnikosu, Olimpijakosu, Evagorasu, Nea Salamini i Borcu.

00.00 - Velika pobeda Ajaksa nad Barselonom ostaće u senci tragedije koja se dogodila na "Amsterdam areni" kada je, u 42. minutu utakmice, proslavljajući drugi gol, sa tribina pao jedan navijač.Nepoznatom mladiću je odmah ukazana pomoć ali je zadobio kobne povrede glave, prenose svetski mediji. Brzo je transportovan u bolnicu, ali su lekari posle uzaludnih pokušaja da navijaču spasu život, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt.

Preokupacija dana su svakako utakmice petog kola fudbalske Lige šampiona.Derbi meč grupe A između Leverkuzena i Mančester junajteda biće borba za prvo mesto i plasman u narednu rundu a taj meč, od 20.40, može pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đorđević verovatno novi selektor

Izvor: RTS, 27.Nov.2013

Proslavljeni srpski košarkaš Aleksandar Đorđević preuzima vođenje reprezentacije Srbije. Pokrenuta peticija za izbacivanje Šimunića i Hrvatske sa Mundijala. Kolarova opet sele na "čizmu". Hakeri napali sajt Fifa i "izvukli" parove za SP. Stouk ne želi da se odrekne Begovića. Troje poginulo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.