Đilas u SAD o situaciji u Srbiji: Nema uslova za fer izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2019, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas u SAD o situaciji u Srbiji: Nema uslova za fer izbore

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas bio je u dvodnevnoj poseti Vašingtonu, gde je sa američkim zvaničnicima razgovarao o situaciji u Srbiji, saopštio je danas SzS.

Đilas se sastao sa glavnim direktorom Nacionalnog saveta za bezbednost za Evropu i Rusiju Džonom Eratom, direktorom za evropske poslove Vilijamom Berklijem, zamenikom pomoćnika državnog sekretara Metjuom Palmerom i predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Senata i Kongresa.

U razgovoru sa američkim zvaničnicima istakao je ocenu da su demokratski procesi u Srbiji ugroženi i preneo da je neophodan dijalog vlasti i opozicije koji, kaže, u Srbiji ne postoji.

Rekao im je da ne postoje uslovi za održavanje fer i slobodnih izbora i upoznao ih sa stavom opozicije da pod ovakvim uslovima neće učestvovati na izborima.

Kako je saopšteno, posebno je bilo reči o mirnim višemesečnim protestima u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.