Dinkić: Novac za Koridor 10 u junu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2009, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Novac za Koridor 10 u junu

BEOGRAD - Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je u Vašingtonu da očekuje da će bord direktora Svetske banke u junu odobriti Srbiji 388 miliona dolara namenjenih za izgradnju Koridora 10 i da će procedura za dobijanje tih sredstava biti skraćena.

"Na sastanku sa direktorkom Svetske banke zaduženom za infrastrukturu dobili smo uveravanja da će već u junu biti održan bord direktora Svetske banke koji će Srbiji odobriti 388 miliona dolara namenjenih za izgradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Koridora 10 na jugu Srbije", rekao je Dinkić.

On je, kako je naveo, tražio da se "maksimalno skrate procedure Svetske banke, pre svega tenderska procedura koja je jako dugačka u normalnim uslovima".

Antirecesiona mera

"Ovo više nije normalno vreme, imamo doba krize gde je izgradnja auto-puteva jedna od najvažnijih antirecesionih mera", kazao je on.

Dodao je da očekuje, pošto su to zatražile i druge zemlje, da će se procedura skratiti.

"Očekujem da će ta procedura biti skraćena i da će novac koji nam Svetska banka u junu bude odobrila što pre završiti na računima putara koji će krenuti da grade auto-put na Koridoru 10", kazao je ministar ekonomije.

Makroekonomska stabilnost

Aranžman Srbije sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) vredan tri milijarde evra omogućiće makroekonosmku stabilnost zemlje zaključeno je na sastanku delegacije Vlade Srbije sa predstavnicima MMF-a.

Potpredsednici Vlade Srbije Mlađan Dinkić i Božidar Đelić zajedno sa guvernerom Narodne banke Srbije Radovanom Jelašićem učestvuju na prolećnom zasedanju Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Vašingtonu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj Srbije na zasedanju učestvuju 184 zemlje a glavna tema sastanka je uloga dve najveće međunarodne finansijske institucije u prevazilaženju svetske ekonomske krize.

Aranžman sa MMF-om

Srpska delegacija prvog dana zasedanja imala je niz sastanaka sa predstavnicima Svetske banke i međunarodnog monetarnog fonda.

Delegacija Srbije sastala se sa potpredsednikom Međunarodnog monetarnog fonda Murilom Portugalom sa kojim je razgovarala o aranžmanu postignutom sa MMF-om koji Vlada Srbije treba da usvoji tokom predstojeće nedelje, a zatim 11. maja dokument treba da usvoji i upravni odbor te međunarodne finansijske institucije.

Na sastanku je zaključeno da će taj aranžman doneti makroekonomsku stabilnost Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.