Delegacija Skupštine Srbije na Molitvenom doručku

Izvor: Akter, 07.Dec.2015, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Skupštine Srbije na Molitvenom doručku

Delegacija Skupštine Srbije će prisustvovati Molitvenom doručku u Vašingtonu, koji se održava svake godine prvog četvrtka u februaru

U delegaciji će biti potpredsednik prof. dr Vladimir Marinković i narodni poslanici Zoran Babić i Aleksandar Jugović, a poziv srpskim parlamentarcima su uputili domaćini ovog važnog svetskog događaja, republikanski kongresmen Robert Aderholt i demokrata Huan Vargas, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je večeras iz Skupštine Srbije.

Okupljenim zvanicama će se na 64. Nacionalnom molitvenom doručku 4. februara 2016. godine tradicionalno obratiti predsednik SAD Barak Obama.

U saopštenju je istaknuto da je kongresmen Aderholt veliki prijatelj Srbije, dobar poznavalac regiona Zapadnog Balkana i jedan od promotera Srbije u američkom Kongresu.

Srpska delegacija imaće priliku da se na marginama događaja sretnu sa glavnim donosiocima odluka u Kongresu i State Departmentu.

Pored toga, kaže se u saopštenju, razgovaraće i sa predstavnicima biznisa o potencijalnim investicijama američkih kompanije u Srbiju i predstaviti naše potencijale i ekonomske reforme koje sprovode Vlada Srbije i Narodna skupština.

Potpredsednik Marinković se u maju sreo sa kongresmenom Aderholtom u Bukureštu gde su razgovarali o podršci SAD Srbiji u oblastima energetike, investicija i bezbednosti, kao i o mogućnosti da SAD i Srbija postanu strateški partneri.

Nacionalni Molitveni doručak se u Vašingtonu održava od 1953. godine, a događaju su prisustvovali svi američki predsednici počev od Dvajta Ajzenhauera.

U ovom periodu se organizuje više susreta, formalnih i neformalnih sastanaka, a najznačajniji je sam doručak četvrtkom ujutru na kome se obraćaju dva specijalna gosta - predsednik SAD i drugi govornik čije ime se objavljuje tek na samom događaju, navedeno je u saopstenju.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.