Da li će Vagner zapaliti vatru? Vašington ih optužio, usledio brz ogovor

Izvor: B92, 29.Jan.2023, 19:01

Da li će Vagner zapaliti vatru? Vašington ih optužio, usledio brz ogovor

Vlasti Severne Koreje demantovale su da isporučuju oružje Rusiji posle optužbe Vašingtona da je Pjongjang poslao rakete ruskoj grupi Vagner.

Portparol Bele kuće Džon Kirbi objavio je prošle nedelje snimke američkih obaveštajnih službi na kojima se navodno vide ruski vagoni koji se vraćaju iz Severne Koreje natovareni vojnom opremom, među kojima rakete za grupu Vagner.

Američke vlasti su označile grupu Vagner kao "zločinačku organizaciju" i najavile da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će snimke proslediti UN-u u sklopu sankcija protiv Severne Koreje.

Visoki zvaničnik vlade Severne Koreje ocenio je danas da je to "glup pokušaj SAD da opravdaju" buduće isporuke oružja Ukrajini. Vašington je nedavno Kijevu obećao tenkove tipa Abrams.

Severnokorejski zvaničnik je odbacio "takvu izmišljenu glasinu".

"Pokušaj narušavanja imidža (Severne Koreje) izmišljanjem nečega što ne postoji, predstavlja ozbiljnu provokaciju koja može samo da izazove reakciju", dodao je zvaničnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.