Cvijanovićeva: Reforme lakše sprovesti uz podršku MMF-a i Svetske banke

Izvor: Blic, 04.Feb.2016, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanovićeva: Reforme lakše sprovesti uz podršku MMF-a i Svetske banke

Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je u Vašingtonu da će reformske mere koje sprovode entitetske vlade biti daleko lakše i jednostavnije uz podršku MMF-a i Svetske banke.

Ona je rekla da se mere sprovode i u javnom sektoru i kada je reč o statusu javnih preduzeća, dodavši da je u pitanju niz oblasti koje bi vlade svakako morale da preduzimaju sa ili bez MMF-a i Svetske banke.

"Kada to kažem mislim na celi niz propisa koji moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da postanu sprovodivi i moderni s aspekata funkcionisanja sveta danas i savremene ekonomije", rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je rekla da je na sastanku sa predstavnicima MMF-a i Svetske banke identifikovan niz pomaka.

"Ako smo mi identifikovani kao neko u koga vredi ulagati i davati podršku za reforme onda moramo biti zadovoljni zbog toga", istakla je ona.

Premijer Srpske navodi da su budžeti u BiH, u regiji, ali i nekih razvijenijih zemalja danas suočeni sa istim izazovima i da svima treba novac i više likvidnosti.

"Mi tu nismo ništa posebno specifični, ali ono što jeste dobro i što su pozdravili MMF i Svetska banka jeste da mi kao dva entitetska premijera nastupamo zajedno i to je možda jedina prava novost u odnosu na ono što smo do sada imali u okviru BiH", kaže Cvijanovićeva, koja u Vašingtonu boravi sa premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem.

Cvijanovićeva je dodala da su razgovori koje dva premijera obavljaju prije zajedničkog nastupa nešto što zaslužuje i pohvale.

"Mi smo u konstantnoj komunikaciji, sve su ove mere zajednički definisane, a sami smo inicirali i mere oko usklađivanja naših propisa", ističe premijer Srpske.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.