Cvijanović: Krajnje vreme za revitalizaciju odnosa između srpskog naroda i SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2018, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanović: Krajnje vreme za revitalizaciju odnosa između srpskog naroda i SAD

Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, koja boravi u višednevnoj poseti SAD, prisustvovala je svečanosti u Kongresu SAD, u Vašingtonu, povodom obeležavanja jubileja stotinu godina podizanja srpske zastave ispred Bele kuće.

Ona je za Radioteleviziju Republike Srpske istakla da obeležavanje tog jubileja pokazuje da Srbi žele da grade bolje odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Cvijanovićeva je rekla da je krajnje vreme za revitalizaciju odnosa između srpskog naroda i SAD, s obzirom na sve važne stvari iz prošlosti koje povezuju Srbe i Amerikance.

"Upravo na pozitivnim tačkama iz prošlosti treba graditi budućnost. Želimo da Amerika bude velika i pravedna prema svima i da ima dobre odnose sa svima. Smatram da zaslužujemo puno bolje mesto u celoj lepezi odnosa i poslova kojima se SAD bavi", rekla je Cvijanovićeva.

Premijerka Srpske je ubeđena da će se to i desiti, te da preduzeti koraci, usmereni na poboljšanje i razvoj odnosa sa SAD, puno znače za budućnost.

Iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću saopšteno je da je Cvijanovićeva istakla da je svečano obeležavanje stogodišnjice podizanja srpske zastave bilo prilika da se sa predstavnicima američke administracije razmene iskustva i mišljenja o aktuelnim temama, ali i istakne položaj i značaj Republike Srpske u regionalnim okvirima.

Ona je naglasila da je istorijsko savezništvo srpskog i američkog naroda potvrda da je moguće izgraditi dobre partnerske odnose u budućnosti, te da je Vlada Srpske opredeljena da gradi dobre odnose sa SAD.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.