Izvor: RTS, 09.Dec.2022, 15:49

Britni Grajner sletela u SAD

Američka košarkaška zvezda Britni Grajner sletela je u SAD u posle 10 meseci boravka u ruskom zatvoru koji se završio dogovorom Vašingtona i Moskve o razmeni zatvorenika.
Britni Grajner razmenjena je za ruskog trgovca oružjem Viktora Buta koji je doleteo u Moskvu nekoliko sati ranije.

Razmena obavljena u četvrtak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Abu Dabiju je redak primer američko-ruske saradnje nakon početka rata u Ukrajini.
Dve zemlje su razamenile zatvorenike u aprilu kada je Rusija oslobodila bivšeg američkog marinca Trevora Rida, a SAD ruskog pilota Konstantina Jarošenka.
Grajnerova (32), dvostruka olimpijska šampionka i zvezda Feniks merkjurija, doletela je u San Antonio u Teksasu.
Uhapšena je 17. februara na moskovskom aerodromu nakon što su u njenom prtljagu pronađeno ulje kanabisa, koje je zabranjeno u Rusiji.
U avgustu je osuđena na devet godina robije dok je But već 12 godina služio kaznu od 25 godina zatvora.
Američki predsednik Džo Bajden, najavljujući njeno oslobađanje, rekao je da je razmenom okončano ono što je opisao kao "mesece pakla" za nju i njenu suprugu.
Dok je Grajnerova bila na letu za SAD, But je stigao u Moskvu zagrlivši svoju majku i ženu pred televizijskim kamerama.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.