Britanija prvi put poslala ženu za ambasadora u SAD

Izvor: RTS, 07.Feb.2020, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija prvi put poslala ženu za ambasadora u SAD

Velika Britanija imenovala je karijernog diplomatu Keren Pirs za novu ambasadorku te zemlje u Sjedinjenim Američkim Državama.
Keren Pirs je prva žena ambasador Velike Britanije u Vašingtonu, a njen glavni zadatak će biti da posle Bregzita održi dobre odnose sa najbližim britanskim saveznikom, navodi Rojters.

Pirs, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja ima 60 godina, ranije je bila ambasadorka u Avganistanu, a trenutno predstavlja Britaniju u Ujedinjenim nacijama.
U SAD će zameniti Kima Deroka, koji je napustio funkciju prošlog jula, nakon što su mediji objavili diplomatske depeše u kojima predsednika Donalda Trampa opisuje kao "nesposobnog", a njegov tim u Beloj kući kao "disfunkcionalan".
Tramp je opisao Deroka kao "vrlo glupog tipa", koji je bio "nametnut Sjedinjenim Američkim Državama.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nova britanska ambasadorka u Vašingtonu posle diplomatskog kiksa

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Feb.2020

Britanska vlada u petak je imenovala Karen Pirs, koja je dosad bila ambasadorka Velike Britanije u Ujedinjenim nacijama, za novu ambasadorku u Vašingtonu, što se smatra ključnim položajem posle Bregzita...U kritičnom trenutku u odnosima Velike Britanije i SAD, mesto šefa britanske misije u Vašingtonu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.