Brazil tvrdi da se uspešno bori sa požarima

Izvor: RTS, 31.Avg.2019, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazil tvrdi da se uspešno bori sa požarima

Šef brazilske diplomatije Ernesto Araužo izjavio je posle susreta sa američkim predsednikom Donaldom Trampom da Brazil uspešno gasi požare u regionu Amazona koji su izazvali međunarodnu zabrinutost.
Brazilski predsednik Žair Bolsonaro je u petak rekao da će se Araužo i njegov sin Eduard sresti sa Trampom u Vašingtonu, javio je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << AP.

Araužo je novinarima posle sastanka sa Trampom kazao da požari nisu izgovor da se promovišu ideje o međunarodnom učešću u regionu Amazona, iako je dodao da je Brazil otvoren za saradnju sa drugim zemljama.
"Sa sadašnjim požarima mi se uspešno borimo i sa uspehom gasimo najveći broj njih", rekao je Araužo i dodao da na sastanku sa Trampom nije razmatrana konkretna pomoć SAD.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.