Izvor: RTS, 18.Jan.2023, 16:51

Brajan Volš zvanično optužen za ubistvo supruge Ane, tužioci tvrde da je raskomadao telo

Brajan Volš, suprug nestale Beograđanke Ane Volš, zvanično je optužen za njeno ubistvo. Izjasnio se da nije kriv. Ostaje u pritvoru bez mogućnosti kaucije. Tužioci ga terete da je raskomadao telo supruge i da ga se rešio.
Brajan Volš optužen je za ubistvo svoje supruge Ane Volš koja je nestala 1. januara.

On je u sudnicu ušao sa lisicama na rukama, a prema izveštajima reportera sa lica mesta, imao je isprazan izraz lica tokom čitavog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << postupka. Zadržan je u pritvoru bez mogućnosti kaucije.
Tužioci ga terete da je raskomadao telo svoje supruge pre nego što ga je bacio. Naveli su i da je sprovedeno DNK testiranje predmeta pronađenih u kontejneru za smeće, uključujući papuče, maramice i skafander.
"Umesto da zatraži razvod, veruje se da je Brajan Volš raskomadao Anu Volš i odbacio njeno telo", rekao je državni tužilac tokom saslušanja.
Naveo je da su torbe sa Aninim stvarima, kao i sredstva za čišćenje bačeni u kontejner, ali i DNK ostaci. 
Saopšteno je da su pretresom 10 kesa za smeće koje su bačene u Svampskotu pronađeni peškiri, tepisi, testera, deo ogrlice koju je Ana ranije nosila, dokaz o vakcinaciji protiv kovida 19.

Da podsetimo, Ana je 1. januara rano ujutru trebalo da ode na bostonski aerodrom "Logan" i odatle otputuje u Vašington zbog posla.
Brajan Volš je od ranije u pritvoru zbog navodnog obmanjivanja policije koja za Anom traga od 4. januara, kada su njen nestanak prijavile kolege iz Vašingtona. On se tada izjasnio da nije kriv.
Istražitelji su pronašli krv i krvavi nož u podrumu kuće porodice Volš, a, prema izvorima Si-En-Ena, u istoriji internet pretrage na uređajima Brajana Volša pronađeni su upiti "kako se rešiti tela žene od 52 kilograma" i "kako raskomadati telo". On je potrošio i stotine dolara na kupovinu sredstava za čišćenje.

Brajan Volš je, inače, na uslovnoj kazni i nosi narukvicu za praćenje zbog prodaje lažnih slika Endija Vorhola 2016. godine. Istraga je utvrdila i da je prekršio tu uslovnu kaznu, zbog koje nije mogao da ode i sa suprugom živi u Vašingtonu.
U noći u kojoj je nestala, Ana je trebalo da otputuje u Vašington gde je radila u agenciji za nekretnine, a gde Volšovi imaju i kuću.
Ana Volš, devojačko prezime Ljubičić, rođena je i odrasla u Beogradu, a 2005. je otišla u Sjedinjene Američke Države.
Sa Brajanom Volšom ima troje dece od dve do šest godina. Brigu o njima trenutno vode socijalne službe, a Anini prijatelji pokušavaju da dobiju dozvolu da se deca prebace u kuću jednog od prijatelja.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Brajan Volš zvanično optužen za ubistvo supruge Ane, tužioci tvrde da je raskomadao telo

Izvor: Radio 021, 18.Jan.2023

Brajan Volš, suprug nestale Beograđanke Ane Volš, zvanično je optužen za njeno ubistvo. Ostaje u pritvoru bez mogućnosti kaucije. Tužioci ga terete da je raskomadao telo supruge i da ga se rešio.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.