Borko Stefanović: Vučić će sve obećati i istoku i zapadu da ostane na vlasti

Izvor: Beta, 14.Sep.2020, 09:30

Borko Stefanović: Vučić će sve obećati i istoku i zapadu da ostane na vlasti

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SPP) Borko Stefanović ocenio je "za one koji se nadaju da je ovim dogovorom (iz Vašingtona) Vučić odvojen od Rusa i Kineza" da "to nema veze sa životom"."On je odmah obavio niz razgovora i sa Putinom i kineskom ambasadorkom i obećao im 'sve živo' kao kompenzaciju za ovog dogovor. Kao što sve obeća na zapadu tako isto sve obeća na istoku", rekao je za današnji "Danas" Stefanović, koji je i nekadašnji šef tima za pregovore sa Prištinom.Medjutim, kako je dodao Stefanović, to je "čovek bez kredibiliteta i obećaće bilo šta i daće da se gradi metro Kinezima ili auto-put Rusima... Sve će on da obeća, samo da ostane na vlasti".Stefanović je naveo da nije siguran da dogovor postignut u Vašingtonu ima obavezujuću snagu i ocenjuje da je svakako bio u funkciji američke predizborne kampanje.Deo sporazuma koji se odnosi na ekonomske odnose, investicije, otvaranje i povezivanje sa Prištinom i normalizaciju stanja, zamenik predsednika SPP je ocenio kao pozitivnu i dobru stvar."Medjutim, veći deo sporazuma se odnosi na političke stvari koje su štetne po Srbiju. Prva stvar je da je ovo prvi put da je dokument potpisan bez zvezdice, čime je izbačena ta fusnota, iako je ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Vučić će sve da obeća i istoku i zapadu, samo da ostane na vlasti

Izvor: Danas, 14.Sep.2020

Za one koji se nadaju da je ovim dogovorom Vučić odvojen od Rusa i Kineza - to nema veze sa životom. On je odmah obavio niz razgovora i sa Putinom i sa kineskom ambasadorkom i obećavao im "sve živo" kao kompenzaciju za ovaj dogovor.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.