Blago snižena procjena američkog rasta u prvom kvartalu

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Maj.2019, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blago snižena procjena američkog rasta u prvom kvartalu

WASHINGTON - Američka ekonomija ubrzala je u prvom kvartalu, iako je rast bio neznatno slabiji no što vlada početno procijenila.

Postoje naznake da privremeni poticajni efekti od izvoza i povećanja zaliha počinju slabiti a aktivnosti u industriji posustaju.

Bruto domaći proizvod SAD-a porastao je u prva tri mjeseca ove godine po stopi od 3,1 posto na godišnjoj razini. To je neznatno slabije u >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << odnosu na preliminarnu procenu od 3,2 posto, koja je objavljena prošlog mjeseca.

Dvije volatilne komponente, investicije u zalihe i izvoz, bile su ključni pokretači rasta u prvom tromjesečju. Dodaje se također da je ranija procjena potrošnje stanovništva blago revidirana naviše, dok je korporativna potrošnja na opremu splasnula, a i tržište nekretnina je bilo slabije nego što se prvobitno mislilo.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.