Bivši sekretari:Obama greši i kasni

Izvor: B92, 20.Sep.2014, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši sekretari:Obama greši i kasni

Vašington -- Dva nekadašnja sekretara za odbranu u Obaminoj administraciji kritikuju njegovu poslednju strategiju u borbi protiv militanata Islamske države.

Bivši sekretar odbrane Leon Paneta rekao je za vesti CBS-a u petak da je ta teroristička grupa "ojačala zato što su se SAD prebrzo povukle iz Iraka i zato što su čekale predugo da deluju u Siriji".

"Zaista sam bio mišljenja da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo veoma važno za nas da održimo prisustvo u Iraku“, rekao je Paneta u intervjuu za CBS, prenosi Vošington post.

Paneta je naglasio i da je ceo nacionalni bezbednosni tim pozvao Obamu da pruži više podrške pobunjenicima koji se u Siriji bore protiv predsednika te zemlje Bašara al-Asada.

"Ključno je bilo to kako možemo da razvijemo lidersku grupu među opozicijom, koja bi bila sposobna da preuzme kontrolu. Moj stav je bio da treba da utičemo na to, da bi trebalo da obezbedimo oružje i obuku, kako bi oni bili spremni da rade sa nama“, rekao je Paneta.

Prethodnik Leona Panete, bivši sekretar za odbranu Robert Gejts, takođe kritikuje strategiju predsednika Obame i tvrdi da vazdušni udari neće rešiti problem.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.