Bitka za pomoć i publicitet

Izvor: Vesti-online.com, 22.Maj.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitka za pomoć i publicitet

Ambasada Srbije u Vašingtonu nastoji da informiše američku javnost i relevantne institucije o razmerama humanitarne krize u Srbiji posle katastrofalnih poplava, izjavio je otpravnik poslova Vladimir Jovičić.

Ambasada Srbije u Vašingtonu

 

Ambasada ujedno, u saradnji i koordinaciji sa dijasporom, planira niz aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kako bi se skrenula pažnja javnosti i prikupljala pomoć za žrtve poplava.

- S obzirom na težinu situacije i sve što se desilo odmah smo reagovali ka administraciji, Stejt departmentu, Kongresu i svim specijalizovanim agencijama koje mogu da pruže pomoć, rekao je Jovičić. - Takođe, potrudili smo se da, u meri koja je moguća, koristeći pomoć javnih ličnosti Srbije i naše dijaspore, privučemo pažnju američkih medija, nastavio je otpravnik poslova.

 

- U tome smo donekle uspeli, naravno s obzirom na težinu situacije i činjenicu da je nama to apsolutni prioritet, možemo biti donekle nezadovoljni, ali ćemo nastaviti naše napore i truditi se da vidljivost bude još veća, s obzirom da nas posle ovog perioda neposredne opasnosti verovatno čeka dug period obnove i rekonstrukcije - rekao je Jovičić.

 

Srpska dijaspora odmah je reagovala na krizu počevši da prikuplja i šalje donacije preko vladinih i nevladinih organizacija, kao i srpske crkve u Vašingtonu.

 

Jovičić ističe da će se ambasada Srbije truditi da održi pažnju javnosti i donatora u dužem roku.

 

- Mi ćemo pokušavati da to bude dug proces. Ne želimo da se sva energija potroši u jednom mahu, pošto će u narednom periodu biti potrebna sva pomoć, rekao je Jovičić i dodao da je ambasada u koordinaciji sa udruženjima naše dijaspore na konzularnom područuju ambasade u Vašingtonu ali i generalnih konzulata u Njujorku i Čikagu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.