Bili najveći u Americi, pa bankrotirali

Izvor: B92, 15.Jun.2021, 10:59

Bili najveći u Americi, pa bankrotirali

Kompanija Vašington prajm grup (Washington Prime Group, WPG), vodeći vlasnik tržnih centara širom Sjedinjenih Američkih Država, podnela zahtev za bankrotstvo.

Kompanija sa sedištem u Kolumbusu (Ohajo), koja poseduje objekte na više od 100 lokacija, odluku je obrazložila problemima izazvanim pandemijom.

"Finansijsko restrukturiranje kompanije omogućiće WPG-u da odmeri bilans stanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i postavi kompaniju za uspeh u budućnosti. Tokom finansijskog restrukturiranja nastavićemo da radimo na maksimiziranju vrednosti naše imovine i naše operativne infrastrukture", rekao je izvršni direktor Lu Konforti, piše CNN.

Dizni bankrotirao, zatvaraju prodavnice

Uzroci bankrotstva su lokdaun i smanjenje najma zakupcima.

Promena potrošačkih navika i pandemija uzdrmali su maloprodajnu industriju tokom protekle godine.

Uz to, još dve kompanije koje su vlasnici tržnih centara - CBL Properties i PREIT, lane su pokrenule stečaj i navele slične probleme. I oni su bili pogođeni time što su njihovi glavni zakupci podneli zahteve za bankrot.

Evropa revidirala plan - Hrvatima milijarda manje

"Bankrot pokazuje da, iako se stvari sada vraćaju u normalu, mnogi ožiljci koje je ostavila pandemija nisu u potpunosti zarasli", rekao je Nil Saunders, analitičar za maloprodaju i generalni direktor Global dejta.

Pandemija je ubrzala prelazak na kupovinu putem interneta, a kontinuirani rast prodaje u e-trgovini dovešće do toga da se više prodavnica zatvori nakon završetka pandemije, predviđaju maloprodajni analitičari UBS-a u nedavnom izveštaju.

Raskinuli 22 ugovora, najviše za male hidroelektrane

Taj izveštaj procenjuje da će se oko 80.000 prodavnica zatvoriti u narednih pet godina. Oni veruju i da će se broj američkih tržnih centara takođe smanjiti u istom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BANKROTIRAO najveći vlasnik tržnih centara u Americi, OVO JE RAZLOG

Izvor: Blic, 15.Jun.2021

Kompanija "Vašington Prajm Grup" (WPG), vodeći vlasnik tržnih centara širom Sjedinjenih Država, podnela je zahtev za bankrot. Kompanija koja poseduje objekte na više od 100 lokacija odluku obrazlaže problemima izazvanim pandemijom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.