Biden potvrdio evakuaciju američkih diplomata iz Sudana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Apr.2023, 09:08

Biden potvrdio evakuaciju američkih diplomata iz Sudana

Američki predsjednik Joe Biden potvrdio je da je američka vojska provela operaciju izvlačenja osoblja američke vlade iz Khartouma, dodajući da Washington privremeno obustavlja operacije u svojoj ambasadi dok borbe potresaju Sudan. "Ovo tragično nasilje u Sudanu već je koštalo života stotine nedužnih civila", rekao je Biden. "To je beskrupulozno i mora prestati." Biden je rekao i da prima redovne izvještaje od svog tima o njihovoj pomoći Amerikancima u Sudanu u mjeri u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Evakuacije osoblja stranih ambasada iz Sudana: Američka vojska izvela diplomate iz Kartuma

Izvor: Blic, 23.Apr.2023

Američka vojska evakuisala je osoblje američke Ambasade iz Kartuma, izjavio je predsednik Džozef Bajden i dodao da Vašington obustavlja operacije u svom predstavništvu u Sudanu jer se nastavljaju borbe između suparničkih komandanata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.