Beogradska filharmonija na turneji po Americi!

Izvor: Mondo, 08.Sep.2014, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska filharmonija na turneji po Americi!

Prva turneja u SAD-u počinje u oktobru ove godine.

Foto: Beogradska filharmonija

Prva turneja u istoriji Beogradske filharmonije u SAD-u zakazana je za oktobar 2014. godine. Pod dirigentskom palicom šefa-dirigenta, Muhaja Tanga, orkestar će najpre nastupiti u Simfonijskom centru u Čikagu, 6. oktobra, dan kasnije, 7. oktobra, u Severans Holu u Klivlendu, zatim 8. oktobra u Muzičkom centru Stratmor u blizini Vašingtona, dok je veliko finale zakazano za 9. oktobar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u njujorškom Karnegi Holu.

Filharmonija na turneju kreće sa dva programa, izvodeći repertoar od Hačaturjana do Čajkovskog i Sibelijusa. Na prvom i poslednjem koncertu, u Čikagu i Njujorku, na programu su i odlomci iz Verdijevih opera "Rigoleto" i "Magbet", a kao solista će nastupiti srpski bariton Željko Lučić, senzacija opere Metropoliten. U Klivlendu i Vašingtonu Filharmonija će izvesti i balet Stevana Hristića, osnivača i prvog šefa-dirigenta orkestra.

"Za mene je čast i stvar prestiža što ću nastupati sa Beogradskom filharmonijom! Ova turneja je veoma važna zato što spada u domen nacionalnog pitanja i utiče na podizanje kredibiliteta naše zemlje. Neizmerno sam srećan što ću u SAD-u nastupati sa našim najboljim orkestrom", ponosan je bariton Željko Lučić.

Beogradska filharmonija je dugo snevala "američki san". Prešla je naporan put do njegovog ostvarenja, do čije pune realizacije je deli samo nekoliko nedelja. Predstavljanje umetničkog potencijala orkestra u najprestižnijim koncertnim dvoranama sveta otvara vrata novih uspeha u budućnosti. Filharmoničari vredno rade na muzičkim pripremama, u susret novoj koncertnoj sezoni i prvim koncertima na Kolarcu koji su posvećeni američkoj turneji.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istorijski debi BF u Americi zakazan za 6.oktobar

Izvor: Politika, 08.Sep.2014

BEOGRAD– Prva turneja u istoriji Beogradske filharmonije u Americi zakazana je za oktobar, a pod dirigentskom upravom šefa-dirigenta Muhaja Tanga orkestar će najpre nastupiti u Simfonijskom centru u Čikagu, 6. oktobra, saopštila je danas Beogradska filharmonija...Dan kasnije Beogradska filharmonija...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.