Bajden povukao Trampovu naredbu u vezi sa TikTok-om i Wechat-om

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2021, 17:45

Bajden povukao Trampovu naredbu u vezi sa TikTok-om i Wechat-om

Američki predsednik Džo Bajden stavio je van snage set izvršnih naredbi kojima se nastojalo uvođenje zabrane preuzimanja kineskih aplikacija TikTok-a i Wechat-a i zatražio novo razmatranje Ministarstva trgovine u vezi bezbednosnih problema koje predstavljaju te aplikacije, saopštila je danas Bela kuća.

Bajdenova nova izvršna naredba opoziva one prethodne administracije u vezi TikTok-a i Wechat-a, zajedno sa još jednom naredbom iz januara koja se odnosila na osam drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << softverskih aplikacija za komunikaciju i finansijsku tehnologiju, a odvojeni postupak procene uticaja TikToka-a na nacionalnu bezbednost ostaje na snazi, saopštio je zvaničnik Bele kuće, prenosi Rojters.

Bivši predsednik Donald Tramp je obe aplikacije smatrao pretnjom za nacionalnu bezbednost i pokušao da uvede zabrane na njihov rad, protiv kojih su kineske kompanije odmah preduzele pravne mere, pa su sudovi blokirali te naredbe koje nikada nisu stupile na snagu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BAJDEN POVUKAO TRAMPOVU NAREDBU Van snage zabrana preuzimanja Tik Toka i WeChat-a

Izvor: Blic, 09.Jun.2021

Američki predsednik Džo Bajden stavio je van snage set izvršnih naredbi kojima se nastojalo uvođenje zabrane preuzimanja kineskih aplikacija TikTok-a i WeChat-a i zatražio novo razmatranje Ministarstva trgovine u vezi bezbednosnih problema koje predstavljaju te aplikacije, saopštila je danas Bela...

Nastavak na Blic...

Bajden ukinuo Trampovu zabranu za TikTok i WeChat

Izvor: Informacija.rs, 10.Jun.2021, 10:53

Američki predsednik Džo Bajden potpisao je juče izvršnu naredbu kojom se ukidaju Trampove zabrane za TikTok i WeChat. Umesto zabrane, Bajden će naložiti ministarstvu trgovine da istraži da li aplikacije povezane sa "stranim protivnicima" mogu predstavljati rizik za privatnost podataka američkih...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.