Bajden: Krim je Ukrajina, Rusija aneksijom Krima prekršila međunarodno pravo

Izvor: Vostok.rs, 26.Feb.2021, 18:06

Bajden: Krim je Ukrajina, Rusija aneksijom Krima prekršila međunarodno pravo

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da SAD nikada neće priznati da je Krim ruski i da će Vašington nastaviti da ulaže napore kako bi Rusiju pozvao na odgovornost zbog „agresije“ na Ukrajinu. „Na ovu mračnu godišnjicu ponavljamo jednostavnu istinu: Krim je Ukrajina. Sjedinjene Američke Države ne priznaju i nikada neće priznati tzv. aneksiju poluostrva od strane Rusije. Nastavićemo da radimo kako bismo Rusiju pozvali na odgovornost za zloupotrebe i agresiju na Ukrajinu“, navodi se u saopštenju Bele kuće. "Rusija je aneksijom Krima pre sedam godina prekršila međunarodno pravo, norme, na osnovu kojih moderne države međusobno sarađuju, kao i suverenitet i teritorijalnu celovitost susedne Ukrajine“.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden: Vašington nikada neće prihvatiti aneksiju Krima

Izvor: Beta, 26.Feb.2021

Američki predsednik Džo Bajden poručio je danas da SAD "nikada" neće prihvatiti rusku aneksiju Krima, saopšteno je u Vašingtonu povodom sedam godina od aneksije."SAD ne prihvataju i nikada neće prihvatiti takozvanu aneksiju poluostrva i bićemo uz ukrajinsku stranu protiv ruskih agresivnih poteza",...

Nastavak na Beta...

Bajden: Nikad nećemo priznati da je Krim ruski

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Feb.2021

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden rekao je da njegova zemlja nikada neće priznati da je Krim ruski i da će Vašington nastaviti da ulaže napore kako bi Rusiju pozvao na odgovornost zbog "agresije" na Ukrajinu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.