Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2024, 07:34

BLISKOISTOČNI SUKOB: Izrael šalje visoku delegaciju u Vašington da objasni plan za Rafu; Hamas optužuje Izrael da sabotira pregovore

Rat Izraela i Hamasa – 166. dan. Šef Hamasa u Kataru Ismail Hanije optužio je Izrael da sabotira pregovore o primirju nakon napada na najveću bolnicu u Gazi. Izraelski premijer Benjamin Netanijahu poslaće u Vašington visoku delegaciju kako bi administraciji predsednika SAD predstavili plan za Rafu. Izrael se nalazi na udaru kritika zbog odluke da grad Rafu napadne kopneno na granici sa Egiptom, u kome je više od milion Palestinaca pronašlo utočište tokom ofanzive izraeske vojske na Pojas Gaze. Palestinci tvrde da je "tiha" ofanziva na taj grad već počela.  
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

BLISKOISTOČNI SUKOB: Treba nam vremena za ofanzivu na Rafu; Blinken pokušava da se dogovori o prekidu vatre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2024, 07:26

Rat Izraela i Hamasa – 167. dan. Izraelski premijer Benjamin Netanijahu ne odustaje od kopnene ofanzive na Rafu, ali kaže da će "biti potrebno neko vreme" da se vojska pripremi. Hamas pak tvrdi da je zvanični Tel Aviv odbio njihov predlog o primirju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.