BELA KUĆA POD BUDNIM OKOM POLICIJE TOKOM CELOG DANA: Šta je to uplašilo američke vlasti? (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2021, 23:00

BELA KUĆA POD BUDNIM OKOM POLICIJE TOKOM CELOG DANA: Šta je to uplašilo američke vlasti? (FOTO/VIDEO)

Veliki broj policijskih snaga bilo raspoređeno oko istorijskog zdanja

Područje Bele kuće je bilo pod opsadom policije jer su se u Vašingtonu održavala četiri odvojena protesta. U subotu je u američkoj prestonici došlo do naleta nekoliko odvojenih događaja, održana su čak četiri protesta istovremeno.

Četiri različita protesta odvijala su se u Vašingtonu, zbog čega su vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zatvorile područje oko Bele kuće, izvestio je u subotu dopisnik Sputnjika.

Grupa hrišćanskih demonstranata okupila se kraj statue Tadeuša Košćuška u znak protesta protiv pobačaja.

Otac Stefan Imbarato, katolički aktivista za život iz "LifeMinistriesUS-a", organizator je prvog godišnjeg marša muškaraca u Vašingtonu, čiji je cilj bio okončanje legalizovanog pobačaja u SAD-u. Kaže da je glavni razlog problema taj što "muškarci koji se tako ne drže i nisu muškarci".

- Muškarci treba da budu muškarci da bi zaštitili žene i zaštitili decu - rekao je on.

Druga grupa je nosila američke i filipinske zastave i protestovala je protiv kineske taktike "nasilja", držeći plakate koji pozivaju na bojkot predstojećih Olimpijskih igara u Pekingu i proizvoda iz Kine.

Neposredno uz antikinesko okupljanje, okupljala se mala grupa demonstranata koji su tražili trajni prekid vatre u Avganistanu.

Četvrti protest održavao se u znak podrške otcepljenju nigeriskih područja koja govore joruba jezikom.

Sva četiri skupa su bila prilično mala i čini se da nisu prouzrokovala veće probleme tokom dana. Ipak, policija je budno motrila na krug oko Bele kuće.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.