BAJDEN VUČIĆU: Radite sjajan posao za Srbiju

Izvor: Kurir, 07.Feb.2015, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAJDEN VUČIĆU: Radite sjajan posao za Srbiju

Drugi čovek Sjedinjenih Država pohvalio reforme koje sprovodi šef srpske vlade i obećao pomoć našoj zemlji na putu ka EU

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se sinoć u Minhenu s potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom, koji je pohvalio njegov rad na reformama.

- Radite sjajan posao za Srbiju. Želim da znate da je Srbija važna zemlja za region - istakao je Bajden pozdravljajući Vučića i naglasio da SAD podržavaju evropski put Srbije i da zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa Evropom žele da sarađuju s nama i na polju energetike i evrointegracija. Bajden je uputio poziv srpskom premijeru za zvaničnu posetu Vašingtonu.

Beata Merk

POMOĆ NEMAČKE NA PUTU KA EU

Premijer Vučić rekao je juče u razgovoru s Beatom Merk, ministarkom za EU u vladi pokrajine Bavarske, da je za Srbiju evropski put veoma važan i da bez podrške Nemačke on ne bi bio moguć. Merkova, inače, dolazi u Srbiju početkom marta.

Činite veliki napredak u razvoju i reformama, i znam da to zahteva ogromne napore. Zato želim da dođem u Srbiju kako bih pozdravila vaš uspeh i unapredila našu saradnju - istakla je Merkova.

Komšijski

SUSRET I S ĐUKANOVIĆEM

Šefovi vlada Srbije i Crne Gore Aleksandar Vučić i Milo Đukanović imali su sastanak tokom međunarodnog bezbednosnog foruma u Minhenu, tokom kojeg su razgovarali o međusobnoj saradnji dve zemlje.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.