BAJDEN PROSLAVIO ROĐENDAN: Evo gde ga je proveo i ko mu je sve čestitao (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2021, 01:13

BAJDEN PROSLAVIO ROĐENDAN: Evo gde ga je proveo i ko mu je sve čestitao (FOTO)

Bajden svoj rođendanski vikend provodi u Vilmingtonu, oko 170 kilometara od Vašingtona.

Džozef Bajden, najstariji predsednik SAD, danas je sa porodicom proslavio 79. rođendan, dan posle lekarskog pregleda prema kojem je sposoban da obavlja predsedničku funkciju.

"Srećan rodjendan želim svom prijatelju, svom bratu", napisao je na Tviteru bivši američki predsednik Barak Obama, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je za vreme svog vladanja imenovao Bajdena za potpredsednika SAD.

Happy birthday to my friend and my brother, @POTUS! Thanks for giving all of us the gift of better infrastructure. Grateful for all you’re doing to build this country back better. pic.twitter.com/kF8Z4e8YQq

— Barack Obama (@BarackObama) November 20, 2021

Predsednica Predstavničkom doma Kongresa Nensi Pelosi, koja je dve godine starija od Bajdena, izjavila je danas da su SAD zahvalne na njegovom saosećanju, ljubavi prema naciji, pristojnosti i liderstvu.

Happy birthday, @POTUS! Your leadership continues to help America work together to #BuildBackBetter. pic.twitter.com/jnMS59o9LM

— Nancy Pelosi (@SpeakerPelosi) November 20, 2021

Bajden je u petak imao sistematski pregled u bolnici kod Vašingtona i zbog kolonoskopije koja zahteva potpunu anesteziju morao je, kako nalaže Ustav, da prenese predsednička ovlašćenja na potpredsednicu Kamalu Haris.

Wishing you a happy and joyous day, @POTUS.

Happy birthday! pic.twitter.com/Qbrh5f10Tk

— Vice President Kamala Harris (@VP) November 20, 2021

Taj prenos ovlašćenja trajao je tačno sat i 25 minuta, koliko je trajala anestezija. Kamala Haris je tako nakratko postala prva žena koja je imala predsednička ovlašćenja u SAD.

Bajden je ranije obećao da neće ništa kriti o svom zdravstenom stanju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.