Avdija: Proganjaju me slike žena i dece

Izvor: B92, 10.Okt.2023, 08:16

Avdija: Proganjaju me slike žena i dece

Košarkaš Vašingtona Deni Avdija, koji ima srpsko-izraelsko poreklo, oglasio se povodom dešavanja u Svetoj zemlji.

Tamo već danima bukti rat, a Avdija, inače sin bivšeg igrača Crvene zvezde Zufera, kaže da su i neki njegovi poznanici završili tragično.

"Dok ovde igram košarku, misli mi se konstantno vraćaju na Izrael. Prethodne subote, teroristi Hamasa i Islamskog Džihada su na 21 mestu u Gazi izvršili napade. Nemilosrdno su ubijali i klali nevinu decu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žene i starije ljude - neke kod kuće, neke na žurki dok su slavili na odmoru. Proganjaju me slike žena, dece i starijih koje odvode u Gazu, gde mnogi od njih završavaju tragično, što ostaje urezano u mom sećanju. To što lično poznajem neke od žrtava još više doprinosi mojoj boli", rekao je Avdija.

Avdija se trudi da ljude u Americi upozna sa situacijom.

"Radim sve što je do mene da ozbiljnost situacije prenesem i na moje saigrače u Vašingtonu, kolegama iz NBA i uopšte zajednici iz Vašingtona. Najvažnija je odbrana Izraela. Teško je osloboditi se tih slike iz Gaze, gde su ljudi izgubili život, proganjaju me. Posvećen sam tome da upalimo svetlo u ovom mračnom poglavlju. Izražavam saučešće porodicama onih čiji su najmiliji ubijeni ili kidnapovani. Molim se za sve", dodao je on.

Deni je rođen 2001. godine u Beit Zeri, od 2017. do 2020. je nosio dres Makabija, dok prethodne tri sezone igra za Vizardse u NBA ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

POSLAO JE JAKU PORUKU IZ AMERIKE: Proganjaju me slike žena, dece i starijih koje odvode u Gazu, gde mnogi od njih završavaju tragično

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2023

Tragična dešavanja u kojima nevini najviše stradaju...Košarkaš Vašingtona, Deni Avdija, koji ima izraelsko-srpsko poreklo i sin je legende Crvene zvezde Zufera Avdije, oglasio se na društvenim mrežama i izrazio veliko ogorčenje zbog dešavanja u Izraelu...A post shared by Deni (@deniavdia8)..-...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.