Areta Frenklin peva u čast Kingu

Izvor: B92, 11.Avg.2011, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Areta Frenklin peva u čast Kingu

Američka soul pevačica Areta Frenklin (Aretha Franklin) će 28. avgusta pevati u parku ispred Bele kuće u Vašingtonu, u čast Martinu Luteru Kingu, baptističkom svešteniku i borcu za građanska prava, preneli su američki mediji

"Veoma sam uzbuđena. To će biti još jedan izuzetno značajan događaj za američku, ali i za afričko-američku istoriju. Posle toliko godina putovanja sa njim tokom 60-tih godina prošloga veka, kada je vodio borbu za ravnopravnost Afroamerikanaca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u SAD, sada imam tu čast da pevam u njegovu čast", rekla je Areta.

Frenklinova (69) jedna je od najvećih pristalica kampanje da se Martinu Luteru Kingu, kao istinitom heroju i dobitniku Nobelove nagrade za mir 1964. godine, u Vašingtonu podigne spomenik.

Očekuje se da će među prisutnima biti američki multi-instrumentalista Stivi Vonder (Stevie Wonder) i predsednik Barak Obama (Barack Obama).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.