Aranžman sa MMF-om pod lupom u Vašingtonu

Izvor: B92, 19.Jan.2018, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aranžman sa MMF-om pod lupom u Vašingtonu

Banjaluka -- Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda razmatraće 9. februara u Vašingtonu prvi pregled proširenog aranžmana sa BiH.

“Za očekivati je da će nakon toga BiH biti isplaćena tranša u iznosu od 145 miliona KM”, rekao je rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi za “Glas Srpske”.

Parodi je pozdravio usvajanje budžeta za ovu godinu u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i Predstavničkom domu BiH, ističući da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se čeka konačno usvajanje ovog dokumenta i u Domu naroda BiH, čija je sednica zakazana za 25. januar, te u federalnom Domu naroda koji će danas razmatrati ovo pitanje.

“Uz budžet Republike Srpske koji je usvojen u decembru, fiskalne politike za BiH su na dobrom putu i omogućiće investicionu potrošnju u ovoj godini koja će povećati rast”, istakao je Parodi.

Uslov za nastavak aranžmana sa MMF-om bio je usvajanje budžeta institucija BiH i FBiH za ovu godinu.

Republika Srpska je jedina na vreme ispunila tu obavezu, usvojivši budžet u decembru prošle godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.