Amerikanci piju vino više od Francuza

Izvor: Beta, 13.Maj.2014, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci piju vino više od Francuza

VAŠINGTON, 13. maja 2014. (Beta-AFP) - Medjunarodna organizacija vina saopštila je u utorak da je konzumiranje vina u svetu 2013. godine opalo i da najviše vina piju Amerikanci, i to više od Francuza, poznatih po proizvodnji i kultu pijenja vina.

Tokom 2013. godine popijeno je ukupno 238,7 miliona hektolitara vina, odnosno 2,5 miliona manje u odnosu na 2012. godinu. Polovinu popijenog vina je u SAD (29 miliona hektolitara), potom je Francuska (28 miliona), zatim slede Nemačka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Italija i Španija, navodi se u saopštenju.

SAD su prvi put premašile Francusku, zemlju vina, ne zato što Amerikanci sada više piju vino, već su Francuzi smanjili konzumiranje za sedam odsto.

Zarada od prodaja vina na svetskom planu iznosi 73 milijarde evra.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Premašili Francusku, zemlju vina

Izvor: B92, 13.Maj.2014

Pariz -- Međunarodna organizacija vina saopštila je da je konzumiranje vina u svetu 2013. godine opalo...A prema njihovoj analizi, Amerikanci najviše piju vino ispred Francuza poznatih po proizvodnji i kultu pijenja vina...Tokom 2013. godine popijeno je ukupno 238,7 miliona hektolitara vina, odnosno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.