Amerikanci naoružavaju pobunjenike u Siriji

Izvor: BKTV News, 17.Maj.2012, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci naoružavaju pobunjenike u Siriji

Sjedinjene Američke Države pomažu koordiniranje isporuka oružja pobunjenicima, koji se u Siriji bore protiv vlasti predsednika Bašara al Asada, piše list 'Vašington post'.
Ali, američka vlada tvrdi da Vašington direktno ne daje oružje i sredstva sirijskoj opoziciji, već to čine zemlje Zaliva, piše list pozivajući se na neimenovane američke i strane zvaničnike. SAD su pojačale veze sa pobunjenicima i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << imale ulogu u koordiniranju strane pomoći protivnicima predsednika al Asada.
'Mi smo povećali našu ne-smrtonosnu pomoć (osim oružja) sirijskoj opoziciji i sa našim prijateljima i saveznicima u regionu i šire koordiniramo napore da se zajedno postigne najveći mogući uticaj', rekao je jedan visoki zvaničnik Stejt departmenta za 'Vašington post'.
Odluka SAD da pojačaju kontakte sa pobunjenicima u Siriji i da dele informacije sa državama u Zalivu koje ih podržavaju, predstavlja promenu pravca jer je Vašington do sada odbijao da pomogne naoružanim pobunjenicima, piše list.
Tu analizu je zvanično negirao portparol Stejt departmenta, Viktorija Nuland, koja je rekla da je list 'iskrivio' reči svog izvora.
'Sjedinjene države su odlučile da daju ne-smrtonosnu pomoć pripadnicima civilne opozicije', rekla je ona, dodavši da su obezbeđene isporuke medicinske opreme i
sredstava za komunikaciju.
Ona je osporila bilo kakvu umešanost Sjedinjenih država u pomaganje slanja oružja pobunjenicima i dodala da 'dolivaje ulja na vatru' nije 'pravi način'.
Izvor: vesti online
Tweet
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.