Amerika razmatra sankcije Rosnjeftu zbog kupovine venecuelanske nafte

Izvor: B92, 10.Sep.2019, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika razmatra sankcije Rosnjeftu zbog kupovine venecuelanske nafte

Vašington -- Vašington razmatra mogućnost da uvede sankcije protiv ruske naftne kompanije Rosnjeft zbog sve veće kupovine "crnog zlata" od Venecuele.

To je izjavio predstavnik SAD za Venecuelu Eliot Abrams.

"Još to nismo učinili, ali očigledno je da ’Rosnjeft‘ dobija velike pare od trgovine sa Venecuelom. Oni kupuju sve više i više nafte od Venecuele sa velikim popustom, a u zamenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << im prodaju naftne derivate", rekao je Abrams.

On je takođe naveo i da Rosnjeft time pomaže Venecueli, a ujedno ostvaruje i profit.

"U određenom trenutku ćemo biti primorani da rešimo pitanje moguće reakcije na postupke ruskog naftnog giganta“, dodao je.

Abrams je takođe naveo i da tokom cele godine raste zavisnost venecuelanske kompanije PDVSA od ruskog režima, a premeštanje sedišta te kompanije u Moskvu je simbol sve većih veza Moskve i Karakasa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.