Izvor: Glas javnosti, 29.Avg.2009, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika pritisla Karzaija

KABUL - Specijalni izaslanik SAD za Avganistan Ričard Holbruk i više američkih senatora oštro su upozorili avganistanskog predsednika Hamida Karzaija da je strpljenje Vašingtona na izmaku zbog navoda o prevarama i korupciji u Avganistanu, kao i pokušaja da se prejudicira rezultat nedavnih izbora za šefa države.

Holbruk je, kako javlja Bi-Bi-Si, imao „eksplozivni dijalog“ s Karzaijem i tražio da se ide u drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << krug glasanja, kako bi se otklonile sumnje u neregularnosti. Holbruk i Karzai sastali već dva puta od izbora u Avganistanu održanih 20. avgusta, čiji bi zvanični rezultati trebalo da budu objavljeni početkom septembra.

Primedbe je dala i delegacija američkih senatora, koja se nalazi u Avganistanu, što potvrđuje da su SAD veoma nezadovoljne politikom i ponašanjem Karzaija, svog glavnog saveznika od rušenja talibanskog režima 2001. Amerikanci otvoreno strahuju da će navodi o izbornoj prevari uskratiti podršku javnosti bilo kojoj budućoj vladi Avganistana, što bi išlo na ruku talibanima.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.