Amerika neće odustati

Izvor: B92, 18.Jun.2021, 08:18

Amerika neće odustati

Vašington -- Savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan poručio da će Vašington nastaviti sa svojim zahtevima za oslobađanje američkih državljana zatvorenih u Rusiji.

"Neću davati bilo kakva predviđanja, mogu samo da kažem da ćemo nastaviti na odlučan način da radimo na njihovom oslobađanju", izjavio je Salivan juče za CNN, prenosi Tass.

Američki zvaničnik nije pojasnio da li se trenutno radi na mogućoj zameni zatvorenih građana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Rusijom, ali je izrazio nadu da ovi slučajevi mogu biti rešeni.

U sredu je Ženeva bila domaćin samita Rusije i SAD, a prema zvaničnim izveštajima, ruski i američki predsednik Vladimir Putin i Džo Bajden razgovarali su i na temu zamene zatvorenih državljana.

Putin je na konferenciji za novinare nakon razgovora nagovestio da bi moglo doći do odredjenih kompromisa po tom pitanju, a Bajden je pojasnio da je na sastanku posebno pomenuo američke državljane Pola Vilana i Trevora Rida koji su u zatvoru u Rusiji zbog špijunaže i napada na policiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.