Američka delegacija stigla u Ankaru

Izvor: B92, 18.Okt.2019, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka delegacija stigla u Ankaru

Ankara -- Potpredsednik SAD Majk Pens i državni sekretar Majk Pompeo doputovali su danas u Ankaru, gde treba da prenesu poruku Vašingtona.

Pens i Pompeo bi trebalo da se sastanu s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, a, prema najavama, preneće poruku da treba odmah uspostaviti prekid vatre u Siriji.

Američki zvaničnici su došli u Ankaru nekoliko sati pošto je predsednik SAD Donald Tramp rekao da turska invazija na Siriju "nema veze sa SAD" i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Turska i Sirija treba da reše konflikt u kome se trenutno nalaze.

Turski ministar odbrane Hulusi Akar i američki savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajen razgovarali su tokom sastanka u Ankari.

Potpredsednik Majk Pens se nalazi na čelu američke delegacije koju čine i državni sekretar Majk Pompeo i savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Robert O'Brajen.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.