Ameri tajno pregovarali sa Severnom Korejom

Izvor: Vesti-online.com, 22.Feb.2016, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ameri tajno pregovarali sa Severnom Korejom

Sjedinjene Američke Države i Severna Koreja vodile su tajne razgovore kako bi se postigao mir i zvanično prekinuo Korejski rat. Međutim, ti pregovori su propali, a potom je Pjongjang izvršio nuklearnu probu.

Nakon što se u početku činilo da će Vašington odustati od uslova da Pjongjang preduzme korake za zaustavljanje svog nuklearnog arsenala, SAD su ipak zatražile da nuklearni program Severne Koreje bude "deo razgovora", piše američki "Volstrit džurnal". >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Pjonjgjang je odbacio njihov predlog, stavljajući tačku na potencijalno diplomatsko rešenje testiranjem hidrogenske bombe 6. januara.

Dana 7. februara, Severna Koreja je lansirala raketu dugog dometa kako bi navodno u orbitu postavila satelit, čime je prekršila rezoluciju Saveta bezbednosti UN kojom su joj zabranjena lansiranja balističkih raketa koje mogu da nose nuklearne bojeve glave.

- Prihvatanje zahteva stranih sila za denuklearizacijom moglo bi da znači delegitimizaciju i destabilizaciju režima - citira američki list Nikolasa Eberstada, eksperta za Severnu Koreju pri Američkom institutu za preduzetništvo.

Američki predsednik Barak Obama stavio je potpis na odluku o oštrijim sankcijama prema Severnoj Koreji 18. februara, kao odgovor na nedavne nuklearne probe.

Lider Severne Koreje Kim Džong Un izjavio je da će ta zemlja nastaviti sa unapređivanjem nuklearnog programa.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zašto su propali tajni pregovori SAD i S. Koreje

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Feb.2016

VAŠINGTON -Sjedinjene Američke Države i Sjeverna Koreja vodile su tajne razgovore kako bi se postigao mir i zvanično prekinuo Korejski rat...Međutim, oni su propali, a potom je Pjongjang izvršio nuklearnu probu, citiraju američki mediji zvaničnike upoznate sa dešavanjima...Nakon što se u početku...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.