Aleksandar Vulin stigao do Vašington posta

Izvor: B92, 09.Okt.2017, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Vulin "stigao" do Vašington posta

Beograd -- Zbog pohvala generalu Lazareviću, koji je osuđen za ratni zločin, ministar odbrane Aleksandar Vulin "stigao je" i do Vašington posta.

Taj list je preneo vest agencije AP pod naslovom "Srpski ministar odbrane hvali osuđenog ratnog zločinca", koja je objavila da je srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin hvalio osuđenog generala Vojske Srbije uz reči da Srbija više ne treba da se stidi ničega preduzetog u vezi pobune Albanaca na Kosovu.

Podsetimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vulin i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković prisustvovali su u Nišu susretu starešina 3. armije za vreme NATO agresije pod nazivom “Da se ne zaboravi".

Skupu je prisustvovao i poslednji komandant 3. armije, general Vladimir Lazarević, osuđen pred Haškim tribunalom na 15 godina zatvora zbog zločina nad kosovskim Albancima.

Vulin je tom prilikom rekao da Srbija nije ničim izazvala NATO agresiju, a da njeni vojnici, njen narod može samo da bude ponosan na svoju ulogu u svim ovim godinama, na ljude koji su danas u Nišu.

"Treća armija, general Lazarević pa i svi oni koji više nisu sa nama ili koji su negde daleko imaju razloga da budu označeni i prepoznati kao najbolji među najboljima. Kao najhrabriji među najhrabrijima", rekao je Vulin.

AP i Vašington post, međutim, ocenjuju da se Srbija zvanično deklarisala kao zemlja koja stremi članstvu u EU, ali da se sve više u praksi ide ka Rusiji.

Inače, Vulin se trenutno nalazi u centru pažnje nakon što je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila da je kupio stan vredan 200.000 evra od novca koji je navodno njegova supruga pozajmila od svoje tetke iz Kanade.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.