AMERIKANCI OČARANI CRVENOM HALJINOM MIŠEL OBAME

Izvor: Kurir, 20.Jan.2011, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIKANCI OČARANI CRVENOM HALJINOM MIŠEL OBAME

VAŠINGTON - Imidž prve dame SAD Mišel Obame postao je jedna od glavnih tema američkih medija do te mere da zasenjuje i samog predsednika Baraka Obamu.

Njen glamurozni izgled prilikom dočeka kineskog lidera Hua Đintaoa u Vašingtonu izazvao je opšte oduševljenje.

Naime, supruga američkog predsednika pojavila se ispred Bele kuće u veoma efektnoj crvenoj večernjoj haljini modnog dizajnera Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Mekvina.

Prva dama, koju mnogi nazivaju novom Džeki Kenedi, uspela je da izmami osmeh, a verovatno i kompliment, čak i od zloglasne urednice Voga Ane Vintur, najuticajnije žene američke mode koja je bila među zvanicama na svečanoj večeri, prenosi Tanjug.

Inače, američki predsednik Barak Obama obeležava drugu godišnjicu od stupanja na dužnost kao 44. predsednik SAD, s rejtingom koji ponovo raste. Prvi Afro-Amerikanac koji je postao predsednik SAD, na vlast je došao glasovima više od 69 miliona Amerikanaca, sitih agresivne politike Džordža Buša koji su u njegovom izbornom sloganu "promene" videli ostvarenje svojih ideala.

Na pola Obaminog prvog mandata nova anketa Univerziteta Kuinepijak (Quinnipiac) sredinom januara pokazala je potpunu podeljenost Amerikanaca u oceni prve dve godine njegovog rada. Njih 47 odsto smatra da su bile uspešne, a 45 odsto da su bile neuspešne.

Prema ovoj anketi 43 odsto glasača reklo je da im se sviđa Obama kao ličnost kao i njegova politika. S druge strane njih 29 odsto smatra da je on u redu, ali ne vole njegovu politiku, dok njih 17 odsto ne vole ni njega ni njegovu politiku, prenosi Beta.

Novinske agencije

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.