AMERIKA U PANICI! Vašington ne sme da pipne ni cent novca koji su zaplenili Rusiji - POSLEDICE BI MOGLE BITI BRUTALNE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2023, 18:37

AMERIKA U PANICI! Vašington ne sme da pipne ni cent novca koji su zaplenili Rusiji - POSLEDICE BI MOGLE BITI BRUTALNE!

SAD se plaše da konfiskuju rusku imovinu, jer znaju koje su posledice. Ove zaključke iznose kineski ekonomski stručnjaci.

Nakon početka ukrajinskog sukoba, SAD i njihovi partneri uveli su ekonomske sankcije Rusiji, usled čega je zamrznuto više od 300 milijardi dolara koje pripadaju Ruskoj Federaciji. Prema rečima kineskih analitičara, Vašington je odmah nakon toga najavio planove da konfiskuje ovu imovinu, i prebaci je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ukrajini.

Od tada je prošlo više od godinu dana, ali novac Centralne banke Ruske Federacije nije povučen, prenose kineski mediji.

- Sankcije Rusiji mogu imati suprotan efekat - napominju kineski stručnjaci.

Oni primećuju, da zvaničnici SAD i EU s vremena na vreme podsećaju na zamrznutu rusku imovinu, i navode, da je u toku rad na stvaranju pravnih mehanizama za konfiskaciju imovine Ruske Federacije. Međutim, proces ne ide dalje od reči, i nisu uspeli da postignu nikakav napredak.

Istovremeno, brojni zapadni eksperti pokušavaju da odvrate svoje političare da ne zadiru u ruska sredstva. Oni upozoravaju da bi posledice takvog poteza bile izuzetno teške za finansijske sisteme SAD i Evrope.

Postoji rizik da će povlačenje ruske imovine, dovesti do masovnog povlačenja sredstava centralnih banaka iz zapadnih banaka i fondova. Ovo će odvesti Sjedinjene Države i EU u finansijsku propast.

- Zar zapadni političari nisu rekli da je međunarodni pravni sistem nepovrediv, i da je privatna svojina neprikosnovena? Sjedinjene Države bi lako mogle da potkopaju sve ove norme konfiskacijom ruske imovine - kažu kineski eksperti.

U Kini veruju, da su SAD svesne posledica krađe novca od Rusije, i zbog toga su počele da paniče. Ne znaju šta dalje sa zamrznutom ruskom imovinom, pa samo igraju na vreme. Vašington shvata, da će povlačenje ovih sredstava dovesti do takve štete, da je čak ni prisvajanje 300 milijardi dolara imovine Centralne banke Ruske Federacije, neće ni približno pokriti.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.