SAD napuštaju Unesko zbog antiizraelskih rezolucija

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2017, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD napuštaju Unesko zbog "antiizraelskih rezolucija"

Vašington je odlučio da napusti Unesko (UNESCO) zbog rezolucija te organizacije koje američka administracija smatra antiizraelskim, izjavili su neimenovani američki zvaničnici agenciji AP.

Američki zvaničnici koji su insistirali na anonimnosti su izjavili da je doneta odluka o izlasku SAD iz članstva u toj organizaciji u trenutku kada je u toku procedura izbora novog direktora Unesko.

Vašington je prekinuo da plaća doprinose u budžet te agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << UN posle odluke da se u članstvo primi Palestina 2011. godine, ali je Stejt dipartment zadržao kancelariju u sedištu Uneska u Parizu kako bi održao svoj uticaj u toj organizaciji, navodi agencija.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Pariz

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

SAD se povlače iz Uneska

Izvor: Beta, 12.Okt.2017

SAD se povlače iz Uneska pošto smatraju da je ta organizacije antiizraelska i zbog potrebe za njenom "temeljnom reformom", saopštio je Stejt department.Stejt department je naveo da je danas obavestio direktorku Uneska Irinu Bokovu u toj odluci. SAD žele da imaju status "stalnog posmatrača".Povlačenje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.